Zonder verbouwing je badkamer opknappen? Dit is hoe!

Zonder verbouwing je badkamer opknappen? Dit is hoe!

Kan je badkamer wel een opknapbeurt gebruiken? Tijd om aan de slag te gaan! De meeste mensen denken echter direct aan een hele verbouwing als de badkamer moet worden opgeknapt. Gelukkig zijn er andere manieren om je badkamer frisser en nieuwer te doen ogen. De truc zit hem in de juiste dingen te kopen, accessoires bedoelen we dan. Benieuwd welke? Wij vertellen het je in dit artikel! 

Badmat

Veel badkamers hebben een prima tegel op de muur, maar de badkamervloer lijkt vaak vergeten. Het resultaat is vaak een grauwe tegel op de badkamervloer, zeker als die er al een tijdje ligt. Heb jij een lelijke badkamervloer, maar heb je geen tijd of geld om hem eruit te slopen? Leg er dan een vrolijke badmat op. Je zult zien dat dit echt een verschil maakt. Naast kleine badmatten die je normaliter voor de douche neerlegt, zijn er ook grotere tapijten speciaal voor de badkamer. Zo kun je een groot gedeelte van de vloer bedekken. Ideaal!

Badkamerplanten

Als mensen aan binnenplanten denken, dan denken de meesten vaak aan planten voor in de woonkamer, keuken of slaapkamer. Een plant naast de bank is immers toch gezellig? En dat is nu juist de reden om ook planten aan je badkamer toe te voegen; gezelligheid. Planten creëren een warm gevoel en geven kleur en invulling aan de ruimte. Het is natuurlijk wel de bedoeling dat je échte badkamerplanten aanschaft, immers is niet ieder type plant geschikt voor deze vochtige en vaak donkere ruimte. Planten die geschikt zijn voor de badkamer zijn o.a. de scindapsus, bromelia, vrouwentong en orchidee. 

Toiletaccessoires

Het toilet is wellicht niet het onderdeel in je badkamer waar je de aandacht op wilt vestigen. Maar als die er toch staat, kun je er maar beter iets moois van maken! Dit kun je doen met diverse toiletaccessoires. Denk bijvoorbeeld aan een toiletborstelhouder of toiletrolhouder in (rosé) gouden, koperen op zwarte kleur. Of denk aan een leuke rieten mand waarin je je wc-rollen bewaard. Het mag allemaal nét iets anders zijn dan normaal. En vergeet niet om wat geurkaarsen of geurstokjes boven het toilet te plaatsen. Dit ruikt niet alleen prettig, maar ziet er ook warm en gezellig uit!

Bijzondere kranen

Je hoeft niet altijd je hele badkamer te verbouwen, om het een nieuw aanzicht te geven. Je kunt ook enkele blikvangers toevoegen en daarmee de aandacht afleiden van minder mooie objecten. Een voorbeeld hiervan is de douchekraan. Heb je een saaie douchecabine met een simpele tegel? Dan kun je door enkel de doucheset te veranderen, de cabine een hele andere uitstraling geven. In het bijzonder als je werkt met contrastkleuren. Heb je bijvoorbeeld een simpele witte tegel in je doucheruimte, dan kun je deze meer karakter geven met een zwarte doucheset. Of koop een gouden doucheset voor op een zwarte of witte tegel. Douchesets zijn er tegenwoordig in allerlei kleuren. Kijk maar eens bij sanitairspecialist Mastello voor de mogelijkheden. 

Wil jij je badkamer opleuken? Hopelijk helpen bovenstaande items je verder! 

Anderen lazen ook: