Zo geef je je woning sfeer met een PVC vloer

Zo geef je je woning sfeer met een PVC vloer

PVC-vloeren hebben veel praktische voordelen. Ze voelen zacht en warm aan onder je voeten en zijn geschikt voor vochtige ruimtes. Daarnaast kun je je woning sfeer geven met een PVC-vloer die de look en feel van natuurlijke materialen perfect nabootst. Wat zijn de mogelijkheden van deze vloeren? We zetten het voor je op een rijtje:

Houtlook

Met een houtlook pvc vloer geef je een kamer een warme en natuurlijke uitstraling. Veel PVC-vloeren met houtlook print zijn niet van echt hout te onderscheiden. Dat komt door de grote prints, waardoor de vloer weinig herhalingen kent.

Wanneer een PVC-vloer naast een houtprint ook een voelbare houtstructuur heeft, lijkt deze wel van echt hout gemaakt. Je hebt de keuze uit vele ‘houtsoorten’, van licht naaldhout en de expressieve look van eikenhout tot de donkere tint van ebbenhout.

Je kunt met een PVC-vloer alle kanten op. Zelfs een klassiek visgraat motief of een Bohemien woonstijl behoren tot de mogelijkheden. Net als whitewash of witte houten vloeren, die je kamer een rustieke uitstraling geven. Een PVC-vloer met zwarte bies lijkt als twee druppels water op een planken vloer.

Betonlook

Met een PVC-vloer kun je je woning van een moderne, industriële uitstraling voorzien. Dit kun je doen door een PVC-vloer te kiezen met betonlook. Je hebt de keuze uit tegels en stroken. Beide zijn niet van echt beton te onderscheiden. Alleen voelt de vloer lekker warm en zacht aan onder je voeten. Je hoeft dus geen schoenen aan voor een comfortabel gevoel in huis. Bovendien zijn er PVC-vloeren die te combineren zijn met vloerverwarming. Dat geeft nog eens extra comfort.

Natuursteen look

Houd je van natuursteen? Kies dan voor een PVC-vloer met een natuursteen look. Zo zijn er PVC-vloeren met de look van echte leisteen, doordat ze de speelse structuur van ruwe leistenen nabootsen. Een vloer met een voelbare leisteen structuur is al helemaal nauwelijks meer van echt te onderscheiden.

Anderen lazen ook: