Trampoline in de tuin, zo pak je het aan

Trampoline in de tuin, zo pak je het aan

Een trampoline in de tuin, welk kind droomt daar nou niet van? Lekker springen, trucjes doen of even fijn luieren. Menig kind vindt een trampoline met één woord geweldig. Maar dat is niet voor iedere ouder hetzelfde verhaal. Het kan nogal een log ding zijn die de helft van je tuin in beslag neemt. Daarnaast is het een flinke investering en moet het ook nog geplaatst worden. Hoe kies je de juiste trampoline? Wij hebben tips!

Trampoline kopen, hier kun je op letten

Na maandenlang zeuren besluit je er toch maar voor te gaan: een trampoline. Want laten we eerlijk zijn: als je jouw kinderen blij wilt maken dan is een trampoline hét middel voor urenlang speelplezier. Nu is de grote vraag: waar kun je de trampoline kopen en welke is het meest geschikt voor jouw tuin? Een hele goede optie is een trampoline van trampolines.nl, hier kun je een groot aanbod vinden van verschillende merken trampolines uit diverse prijsklassen. Zo is er altijd wel een variant te vinden die past bij jouw budget en wensen. 

Voordat je jezelf stort in het walhalla van trampoline-land, is het goed om eerst even de volgende punten uit te zoeken of voor jezelf op een rijtje te zetten:

- Afmeting trampoline: het belangrijkste om te weten zijn de gewenste afmetingen van de trampoline. Dat betekent dus met een rolmaat de tuin in en kijken hoeveel ruimte je ervoor wilt opofferen. Houdt er rekening mee dat de trampoline niet te dichtbij het huis of de schutting staat. De meest beschikbare afmetingen van trampolines zijn tussen de 183 en 480 centimeter doorsnee. 

- Vorm van de trampoline: vaak denken mensen dat er alleen maar ronde trampolines zijn, maar dat is niet het geval. Je hebt namelijk ook ovale, rechthoekige en vierkante trampolines. Bekijk goed welke vorm het beste past bij de indeling van je tuin.

- Ingraaf of niet? Nog iets om over na te denken: wil je een ingraaf variant of ééntje die op de grond staat? Er is niet per se één beter dan de andere, het heeft meer met jouw persoonlijke voorkeur te maken. Onthoud dat een trampoline ingraven een behoorlijk intensieve klus is. Maar uiteraard kun je daarvoor ook een ‘mannetje’ laten komen.

Trampoline winterklaar

De hele lente, zomer en stukje van de herfst kan je kind veel plezier hebben van zijn nieuwe springvriend. In de winter is het tijd voor een springpauze. Belangrijk is dan dat je de trampoline winterklaar maakt. Op die manier bescherm je de stoffen en andere materialen tegen alle weersomstandigheden en verleng je de levensduur. 

Hoe maak je de trampoline winterklaar? Dat is vrij simpel, je doet er een afdekhoes omheen. De meeste hoezen passen precies om je trampoline (kijk wel even goed naar de maat) en kun je heel eenvoudig bevestigen met stevige haken. 

De droom van ieder kind

Nu je over een aantal punten hebt nadacht is het tijd om de droom van jouw kind uit te laten komen! Een trampoline kopen! Wat zal dat een feest zijn! Wij wensen je kind, en misschien jijzelf ook, veel springplezier!

Anderen lazen ook: