Met 4 stappen je huis beter isoleren!

Met 4 stappen je huis beter isoleren!

Geld besparen. Wie wil dat nou niet? Over het algemeen houden wij Nederlanders van gratis en wanneer iets niet gratis kan zijn dan houden we wel van goedkoop! Gratis, goedkoop en besparen zijn dan ook onze favoriete woorden om te horen. Het klinkt als muziek in de oren. Nu heb jij even geluk dat wij voor je hebben uitgezocht hoe jij in 4 stappen je huis beter kunt isoleren en dus geld kunt besparen. Yes!

Stap 1: Check je woning

Wat belangrijk is om als eerste te doen, is je huis helemaal na te lopen. Voornamelijk een ruimte zoals de kelder of kruipruimte zijn belangrijk. Check in deze ruimtes de leidingen die omhoog lopen, indien er kieren zijn maak deze dan dicht.

Stap 2: Kieren opvullen!

Wat je hiervoor goed kunt gebruiken zijn tochtbanden of tochtstrippen. Als er echt een groot gat zit kun je die het beste opvullen met purschuim. Zo ben je al een heel eind op weg met het isoleren van je woning.

Stap 3: Kies geschikte raambekleding

Nu denk je misschien, wat heeft raambekleding hier mee te maken? Dat ga ik je nu vertellen. Verschillende raamdecoraties zijn hier geschikt voor. Vouwgordijnen hebben een isolerende waarde, op het gebied van temperatuur & geluid. Doordat er lucht tussen de stof blijft hangen blijft het zomers lekker koel in huis en in de winter lekker warm binnen. Naast vouwgordijnen zijn plisségordijnen ook isolerend. Door de honingraatstructuur blijft er, net al bij vouwgordijnen, lucht tussen de stof hangen. Het is al fijn dat de temperatuur door deze raambekleding gelijk blijft in je woning, maar er is nog een voordeel. Beiden isoleren ze ook het geluid.

Stap 4: Meer is altijd meer!

In dit geval is er geen sprake van ‘less is more’. Wil je je huis nou nog extra isoleren? Dan kun je het beste gordijnen toevoegen aan je plisségordijnen of vouwgordijnen. Naast dat dit zorgt voor extra isolatie, doet het ook iets met je interieur. Gordijnen zijn namelijk échte sfeermakers in je woning. Kies je gordijnen op maat met een verduisterende voering, zodat je de ruimte compleet kunt verduisteren wanneer jij dat wilt!

Hoe ga jij ervoor zorgen dat je huis beter geïsoleerd is?

Anderen lazen ook: