Maak jouw tuin zomerklaar in 4 makkelijke stappen

Maak jouw tuin zomerklaar in 4 makkelijke stappen

Jij bent vast al klaar voor de zomer, maar is je tuin dat ook? In dit artikel leggen we je uit hoe jij in 4 eenvoudige stappen jouw tuin zomerklaar maakt. Zo kun jij deze zomer heerlijk genieten van je eigen achtertuin. 

  1. Zorg dat je terras er klaar voor is

Wil jij deze zomer ook lekker kunnen genieten van het goede weer met een koud drankje in je hand. Dan dien je eerst je terras weer een opknapbeurt te geven. Zorg ervoor dat je terras vuilvrij is en verwijder groene aanslag van je tegels. Is dat gebeurd? Dan is het tijd om je tuinset een schoonmaakbeurt te geven. Sproei de loungebank schoon en doe de kussenslopen in de was. Maak een sopje en zorg ervoor dat je tuintafel en stoelen weer helemaal clean zijn. Voorzie je tuinstoelen van stoelpoot beschermers en bevestig stoelwielen onder die zware tuinbank of fauteuil. Deze zorgen ervoor dat je tuintegels niet beschadigen. 

  1. Geef je tuin kleur 

Naast dat je lekker wilt kunnen zitten in je tuin, wil het oog natuurlijk ook wat. Daarom is het super leuk om mooie bloemen in jouw tuin te laten bloeien. De kleur van deze bloemen zorgt voor een gezellige uitstraling. En de geur maakt dat je iedere dag even lekker naar buiten wilt. Petunia, Portulaca, Verbena, Sundaville en natuurlijk de Fuchsia zijn echte zomerbloemen. Deze zorgen voor een fijne zomerse sfeer en geven jouw tuin een goede uitstraling.

  1. Zorg ervoor dat de barbecue klaar staat

Deze zomer ga jij vast wel weer barbecueën. Of het nu gepland is of je spontaan wilt gaan barbecueën, het is goed om ervoor te zorgen dat de barbecue er klaar voor is. Open de klep om te kijken of het rooster nog een schoonmaakbeurt nodig heeft. Een tip voor het schoonmaken van het rooster: stop het in een vuilniszak, voeg biotex en kokend water toe en laat het een nachtje rusten. Zorg er daarnaast voor dat je voldoende kolen of gas in huis hebt! 

  1. Kies voor de juiste sfeerverlichting

Het fijne aan de zomer is dat je ook in de avonden nog lekker kunt genieten van je tuin. De warmte zorgt er namelijk voor dat het in de avond ook nog aangenaam kan zijn. Helemaal wanneer je een buiten openhaard of fijne warmtelamp hebt. Creëer sfeer in je tuin met tuinverlichting. Zo maak je de lange zomeravonden ook nog gezellig.

Wij hopen dat je met deze tips jouw tuin weer helemaal zomers maakt! Veel plezier alvast. 

Anderen lazen ook: