Kies voor een roldeur als garagedeur en bespaar ruimte

Kies voor een roldeur als garagedeur en bespaar ruimte

Als je op zoek bent naar een goede ruimtebesparende toegangsdeur voor je garage of loods dan kom je al snel terecht bij kanteldeuren of roldeuren. Kanteldeuren, de naam zegt het al, kantelen de deur via het plafond naar boven. Roldeuren rollen zichzelf op in de omkasting waardoor je veel waardevolle opbergruimte bespaart.

Ruimtebesparing met de roldeur

Roldeuren neemt geen enkele ruimte in waardoor het plafond optimaal beschikbaar blijft voor opslag. Dit zorgt voor maximaal gebruiksplezier van de ruimte. Er zijn veel spullen die je aan het plafond kunt hangen om ruimte op de vloer en muren te sparen. Denk daarbij aan een skibox, surfboards, peddels, ladders en meer van dat soort zaken. Doordat je ruimte op de vloer overhoudt kun je daar makkelijker bewegen en heb je toch alles onder handbereik. Daarnaast heeft een roldeur nog veel meer voordelen waar je in eerste instantie misschien niet aan denkt.

Voordelen van roldeuren

Zo zijn de lamellen van een roldeur gemaakt van aluminium en met een PU-schuim gevuld. Dit betekent dat de deur tevens een isolerende functie heeft. De ruimte blijft koeler doordat de warmte geabsorbeerd wordt door het schuim en niet de ruimte indringt. In de winter werkt deze isolerende eigenschap eigenlijk hetzelfde. De kou wordt door de schuimlaag buiten gehouden waardoor de ruimte een stuk vorstbestendiger is. Ook het geluid wordt geïsoleerd. Dit geldt voor zowel geluid van buiten naar binnen als van binnen naar buiten.

Door de samenstelling van de deur is de roldeur inbraakwerend. Het kost inbrekers veel meer tijd een ruimte afgesloten door een roldeur binnen te dringen dan een ingang te forceren bij een ander type garage- of loods deur.

Bediening van roldeuren

Voor de bediening van roldeuren zijn verschillende mogelijkheden. Je kunt de deur handmatig in werking stellen met een kast die geïnstalleerd is of middels een afstandsbediening. Je kunt daarbij kiezen of je een obstakeldetectie erin verwerkt wilt hebben of niet. Kies je voor zo'n obstakeldetectie dan stopt het mechanisme wanneer er iets is wat het oprollen van de deur in de weg zit. Het is ook mogelijk een afstandsbediening in de vorm van een sleutelhanger meegeleverd krijgen. Op die manier heb je altijd de toegang op zak.

De montage

Je kunt de roldeur op de muur en tussen de muren monteren. Beide varianten hebben ieder hun eigen voordelen. Plaats je de roldeur op de muur dan bevindt de rolkast zich boven de open ruimte. Monteer je de roldeur tussen de muren dan neemt de rolkast iets van de totale hoogte weg. Wil je de roldeur niet aan de buitenkant geplaatst hebben dan kan montage ook aan de binnenkant gebeuren. Welke manier jouw voorkeur heeft hangt af van hoeveel vrije ruimte je over wilt houden.

Verschillende uitvoeringen

Zowel de roldeuren zelf als de geleidingen en de kast zijn in verschillende kleuren te verkrijgen. De kleuren sluiten aan bij de diverse uitstralingen die gangbaar zijn. Zo is er bos groen maar ook een zilverkleur beschikbaar, puur wit, de licht grijze of beige variant. Het maakt dus niet uit of je van klassiek of strak en modern houdt, er is altijd een kleur die aansluit bij jouw smaak.

Roldeuren zijn een ruimtebesparende oplossing voor garage- en loodsdeuren met veel voordelen en concurrerende prijzen.

Anderen lazen ook: