Jouw huis, jouw stijl, zie hier een aantal tips

Jouw huis, jouw stijl, zie hier een aantal tips

Als jij jouw huis in wilt gaan richten, dan is het in eerste instantie verstandig om voor een bepaalde stijl te kiezen. Dan wordt inrichten al een stuk gemakkelijker. Wat betreft de stijlen is veel mogelijk, zeker als je weet dat je de verschillende stijlen ook nog eens prima kunt combineren. Daarmee wordt meteen duidelijk dat het inrichten van een woning veel meer is dan alleen zoeken naar eettafels in huis en het vinden van geschikte eetkamerstoelen alleen. Je wilt immers toch enige uniformiteit wat betreft de stijl van jouw woning. 

Er zijn heel erg veel verschillende woonstijlen

Er zijn heel erg verschillende stijlen waarvoor je kunt kiezen. Zo onderscheiden we onder meer een Bohemian stijl een botanische stijl, de bekende industriële stijl en is ook de landelijke stijl erg in trek. Je kunt ook kiezen voor een moderne stijl, de retro stijl of kiezen voor een meer romantische stijl. Ook een populaire stijl is zeker de Scandinavische stijl.

Je kunt de verschillende stijlen prima met elkaar combineren

In principe is de stijl die je kiest minder belangrijk. Je kunt de stijlen namelijk prima combineren, zolang de meubels en accessoires als ook de kleuren, maar bij elkaar passen. Wil je er wat betreft de stijl echt één geheel van maken, dan kijk je toch vooral naar het materiaal van de meubels. Zorg dat die materialen goed matchen als je streeft naar een mooi geheel in jouw huis. 

Zo creëer je een industriële stijl

Een bekende en geliefde woonstijl is de industriële woonstijl. Wat betreft de kleuren die in dat kader vaak gebruikt worden kun je prima uit de voeten met de wat donkere tinten in de vorm van grijs, zwart en ook bruin. Ook rustige kleuren passen bij deze stijl, waarbij ook al vaak sprake is van ruwe en onbewerkte materialen. Ook zie je vaker en vaker de kleur wit binnen deze stijl terugkomen. Wat betreft de materialen; denk dan aan staal, leer en ook hout. Je combineert dit bij voorkeur met elkaar om de echte industriële stijl te realiseren.

Natuurlijke tinten als bijvoorbeeld bruin en grijs

Wil je een warmer interieur, denk dan eens aan geeltinten, oranjetinten of zelfs rode tinten. Ben je iemand die niet van deze opvallende kleuren houdt, dan kun je warmte realiseren door gebruik te maken van natuurlijke tinten als bijvoorbeeld bruin en grijs. Je kunt wat dat betreft deze kleuren ook gebruiken bij de accessoires die je koopt. 

Anderen lazen ook: