Je woonkamer diervriendelijk inrichten

Je woonkamer diervriendelijk inrichten

Wij Nederlanders houden ontzettend veel van een huis met huisdieren. Vaak zijn we hier van jongs af aan al mee opgegroeid en kennen we geen ander thuis dan een thuis met huisdieren. Maar de tijden veranderen, en naast de inrichting van woningen is ook ons perspectief op diervriendelijkheid en het voldoen aan de behoeften van onze huisdieren veranderd. Dus hoe richt jij jouw woonkamer nu diervriendelijk in, zonder een totale afbraak aan je interieur te doen? Je leest het hier!

Verzeker jezelf, je omgeving en je huisdier

Naast een huisdierenverzekering (welke ontzettend handig is bij een huisdier dat regelmatig naar de dierenarts moet, of meer risico loopt) zijn ook andere verzekeringen belangrijk voor een diervriendelijk leven, en vooral een diervriendelijke woonkamer. Net als mensen kunnen ook huisdieren namelijk schade brengen aan je huis of aan het huis van anderen. Met de aansprakelijkheidsverzekering van Diks weet je dan ook zeker dat je altijd verzekerd bent tegen mogelijke schade die jouw huisdieren aanrichten. Zo maak je jouw woning en omgeving niet alleen diervriendelijk, maar ook vriendelijk voor de portemonnee!

Bewaar genoeg ruimte

Om te voorkomen dat huisdieren sloop gedrag vertonen is het ontzettend belangrijk dat ze genoeg beweeg en leefruimte hebben. Een huisdier dat de hele dag opgesloten zit in een kleine ruimte of een bench, heeft uiteindelijk ontzettend veel beweging nodig. Het is dan ook nooit aangeraden om een huisdier langer dan 4 of 5 uur in een kleine ruimte te laten zitten. Zit jouw huisdier de hele dag alleen in huis, dan hoeft dit geen probleem te zijn zolang je maar genoeg ruimte voor hem of haar bewaart. Een ruime kamer of keuken met uitloop op de achtertuin is ontzettend belangrijk wanneer je dier de hele dag alleen is.

Voldoen aan behoeften

Daarnaast heeft ook jouw huisdier natuurlijk zo zijn behoeften. Hoewel wij mensen het ontzettend gezellig vinden dat ons huisdier altijd bij ons is, heeft ook je dier een plekje voor zichzelf nodig. Een plekje vanwaar hij of zij het hele huis kan zien, maar niet gestoord wordt door zijn medebewoners (de mensen). Heb je een ruime woonkamer, dan kun je dit plekje aan een zijkant of in een hoekje van de woonkamer creëren: maar leg je huisdier natuurlijk niet recht voor je openhaard. Zorg ervoor dat het plekje rustig is en dat dit de enige plek is waar je huisdier nooit gestoord zal worden. Daarnaast zijn natuurlijk ook water en voeding erg belangrijk, maar het is geen probleem wanneer je deze in de keuken plaatst: zolang het altijd maar toegankelijk is.

Anderen lazen ook: