Inrichting voor de verhuur van de woning

Inrichting voor de verhuur van de woning

De inrichting voor je woning is anders als je het doel van verhuur voor ogen hebt. Dit in tegenstelling tot de inrichtiing van je eigen woning, waar vooral persoonlijkheid voorop staat. Een interieur dat geschikt is voor de verhuur is neutraal van smaak en bovendien zeer gebruiksvriendelijk. Dit uit zich niet alleen in het kleurgebruik, maar ook in de keuze van het meubilair, de keuken, het decor en nog veel meer! Ben jij ook van om je pand te verhuren aan (grote) groepen, dan lees je in dit artikel alles over hoe je dit zo goed mogelijk kan inrichten.

De essentials op een rij

Een allereerst tip is: ga voor modern en vervangbaar. Modern valt bij vele mensen in de smaak en staat ook goed op de foto. Dit is zeer belangrijk voor de aantrekkelijkheid van de woning en hierdoor zijn er meer mensen geneigd om jouw woning te huren. Een bijkomend voordeel is dat modern ook vervangbaar is. Vaak zijn de spullen nog te koop in de winkel of kan je ze nog gemakkelijk bestellen. Bij vintage zal dit een stuk moeilijker zijn en dat is niet ideaal in een huis waar best wel het één en ander kapot zal gaan.

Bij bij tip twee staat ‘’Less is more” centraal. Dit betekent dat je geen hele drukke inrichting nodig hebt en deze juist overbodig is. Hoe minder hoe beter eigenlijk. Ga voor hetgeen dat nodig is, zoals in de keuken en voeg geen onnodige ingewikkelde apparatuur toe. Dit kan alleen maar leiden tot kapotte spullen en klachten van de huurders. Zeker bij verhuur van grote groepsaccommodaties is het verstandig om voor een basisinrichting te kiezen. Zo hoef je je geen zorgen te maken over wat er allemaal kapot kan gaan en houd je de kosten laag, en de winsten hoog.

De derde tip gaat over de vloerkeuze. Huurders stellen hygiëne zeer op prijs en houden van een schoon huis. De vloer moet hier dus bij aan sluiten en bijvoorbeeld bij het gebruik van grote tegels is dit een stuk eenvoudiger. Tapijt oogt snel vies en houdt veel stof vast. Een vloer van tegels of laminaat is makkelijker schoon te maken en ziet er fris uit. Dit zal de verhuur een stuk makkelijker maken en jou helpen om een flink rendement te behalen. Samenvattend in 1 zin is het dus slim om voor een modern, schoon, eenvoudig maar voldoende inrichting te gaan. Dat is de ideale combinatie voor een verhuurbare woning.

Anderen lazen ook: