Ideeën om te besparen bij het verbouwen en wonen

Ideeën om te besparen bij het verbouwen en wonen

De zomerperiode komt eraan, en dat betekent vaak maar één ding; vakantie! En vakantie is lekker. Vooral als je ook écht op vakantie gaat. Maar wat als je niet op vakantie kunt gaan omdat de gasprijzen de pan uit reizen? Of omdat je net een huis hebt gekocht en gaat verbouwen? Met onderstaande tips bespaar jij kosten!

Bespaar herstelkosten van de verbouwing

Is de aannemer al druk in de weer met een bouwtekening en zit er een hele verbouwing aan te komen? Dan zorg je er maar beter voor dat je goed bent voorbereid. Dat doe je met draglineschotten. Dit zijn traditionele houten rijplaten, die gebruikt worden om een vlakke ondergrond aan te leggen op de tuin of oprit. Daar staat het zware bouwmateriaal- en verkeer op. Tegenwoordig zijn ze er ook van composiet. Een lichtgewicht materiaal dat je een hoop geld gaat besparen! Hout is zwaar en het gewicht laat een diepe impact achter in je tuin, waarna deze ook weer hersteld moet worden. Tip: huur een composiet rijplaat van Ferex om het bouwmateriaal op te plaatsen. Fijn voor je tuin én je portemonnee. 

Verstel de comfortmodus van je cv-ketel

Ook in 2022 gaat het weer winter worden, wat betekent dat de torenhoge gasprijzen en het hoge verbruik zorgen voor een nóg hogere rekening. Een rekening die je wil beperken, zodat jij komend jaar wel op vakantie kan.

De grootste winst is te behalen bij je cv-ketel. En dan vragen we niet aan je om eraan te sleutelen, maar kijk eens verder dan dat. Bijna elke cv-ketel in Nederland heeft een comfortstand. Deze comfortstand zorgt ervoor dat je huis en je kachels binnen no-time warm zijn! Vaak heb je ook een comfortschakelaar op je waterboiler, waardoor het water ook vrij rap warm uit de kraan stroomt. 

Maar wist je dat de comfortstand ervoor zorgt dat je ketel constant staat te loeien? Want ja, het water wordt niet vanzelf warm! De comfortstand van de ketel staat meestal op meer dan 70 graden ingesteld. Dat zie je ook echt terug op je rekening. Voor het water is dat natuurlijk wel gewoon goed, want ja, je wil geen legionella of iets dergelijks in je leidingen. Maar de comfortstand van je verwarming daarentegen… Die kun je natuurlijk wel terugdraaien! 

Hoe doe ik dat dan?

Nou het is vrij simpel. Je gaat gewoon testen en proberen. Je kan gelijk extreem doen en de comfortstand op 20 graden zetten, maar zo werkt dat niet. Je moet echt gaan zoeken naar het aantal graden waarmee je je huis net lekker kunt verwarmen. Bij de één is het 35 graden, de ander misschien wel 40 graden. Het ligt aan heel veel verschillende dingen. Aan de grootte van je huis, waar je kachels zijn geplaatst, aan je kozijnen, noem maar op. Dus pak je kans in het voorjaar nu het nog geen zomer is. Nu kun je nog proberen en testen zodat je in ieder geval ook deze zomer niet onnodig betaalt aan gas en je er van de winter er ook in ieder geval een stuk goedkoper en net zo warm bij zit! 

Anderen lazen ook: