Houd rekening met deze zaken bij een gietvloer

Houd rekening met deze zaken bij een gietvloer

Een gietvloer in je woning? Hier moet je rekening mee houden

Wist je dat gietvloeren ontzettend populair zijn? En dat is niet zonder reden, want deze vloeren gaan erg lang mee, hebben een prachtige uitstraling en zijn ook nog eens onderhoudsvriendelijk. Ook kun je deze vloeren optimaal combineren met vloerverwarming. Echter zijn er ook zaken waar je rekening mee moet houden als je een gietvloer gaat leggen. Wij hebben een paar belangrijke punten voor je op een rijtje gezet, die je zeker niet mag vergeten. Lees snel verder en kom te weten waar je rekening mee moet houden bij een gietvloer.

Kies altijd voor een egale ondergrond

Kies je voor een gietvloer van bijvoorbeeld issa vloeren, dan is het altijd van belang om ervoor te zorgen dat je een egale ondergrond hebt. Wanneer jouw ondergrond niet egaal is, zal je gietvloer ook niet mooi egaal worden. Als je een dunne gietvloer kiest, zal je nog steeds oneffenheden kunnen zien. Om die reden is het erg belangrijk de ondergrond te laten egaliseren. De vloer moet ook niet kunnen bewegen. Dit betekent dat je de gietvloer niet zomaar op een houten vloer kunt leggen, omdat deze anders kan scheuren. Bereid altijd de ondergrond goed voor voordat je een gietvloer gaat leggen.

Bescherm je gietvloer tegen slijtage

Een gietvloer heeft een erg strakke en moderne uitstraling. Echter valt een eventuele deuk of kras al snel op. Daarom is het ook belangrijk om je gietvloer goed te beschermen tegen slijtage. Zorg er in elk geval voor dat je jouw gietvloer met een beschermende laag afwerkt. Om de kans op beschadiging hierna tot een minimum te beperken, kun je het beste geen schoenen binnen dragen, een uitloopmat kopen en viltjes onder de poten van je meubilair plaatsen. Ook is het belangrijk de gietvloer goed schoon te houden. Mocht er toch slijtage optreden, dan kun je ook een nieuwe toplaag aan laten brengen.

Zet altijd een specialist in

Ook is het belangrijk om de gietvloer altijd door een specialist te laten leggen. Een gietvloer moet namelijk heel precies gelegd worden. Een gietvloer leggen neemt ook al gauw meerdere dagen in beslag. Dit komt doordat iedere laag weer apart moet drogen. Daarom is het belangrijk om een vakkundige professional in de arm te nemen die genoeg ervaring heeft met het leggen van gietvloeren. Zo weet je zeker dat je een strak resultaat krijgt en straks van een mooie gietvloer kunt genieten.

Anderen lazen ook: