High end afzuigkappen zonder slang

High end afzuigkappen zonder slang

Ben jij op zoek naar de beste high end afzuigkappen zonder slang? In dit artikel lees je alles over dit type afzuigkap. Het is niet in iedere keuken mogelijk om een afzuigkap met afvoer naar buiten te installeren. Daarom zijn er tegenwoordig ook afzuigkappen zonder slang. Maar hoe werkt een high end afzuigkap zonder slang eigenlijk? En waarom zou je voor een high end variant kiezen, en niet voor een budget afzuigkap zonder afvoerslang? En wat zijn de voordelen van een recirculatie afzuigkap zonder afvoer naar buiten? In dit artikel lees je het allemaal! 

Wat is een recirculatie afzuigkap

Een recirculatie afzuigkap is een afzuigkap waarbij er geen afvoer is die de lucht naar buiten afvoert. In plaats van de lucht af te voeren, zorgt een recirculatie afzuiging ervoor dat de etenslucht wordt opgezogen en dat de lucht met geurtjes gefilterd wordt. De lucht die de afzuiging weer uitblaast is dus schone en gefilterde lucht. Hierbij is het belangrijk dat de filters van een recirculatie afzuigkap goed geïnstalleerd zijn, zodat deze goed hun werk kunnen doen. Ook moet een filter regelmatig vervangen worden, zodat je zeker weet dat het filter goed zijn werk kan blijven doen. Een van de voordelen van een recirculatie afzuigkap is dat je ook in een keuken waar je geen afvoer naar buiten kunt realiseren, toch af kunt komen van vieze luchtjes tijdens en na het koken. De lucht gaat dan misschien niet naar buiten, maar wordt wel gefilterd waardoor je toch een idee van een lucht hebt die schoon is. Je leest het: een recirculatie afzuigkap is een uitstekende afzuigkap zonder afvoer! 

High-end vs budget afzuigkappen 

Net zoals dat voor alle apparaten en machines geldt, heb je ook bij recirculatie afzuigkappen de duurdere en de goedkopere variant. De budget varianten hebben vaak nadelen die de high end afzuigkappen niet hebben. Een reden dat je beter voor een high end afzuigkap kunt kiezen, is bijvoorbeeld dat high end afzuigkappen uitgerust zijn met betere actieve koolfilters. Hierdoor wordt er meer geur opgevangen. Ook gaat een filter van een hoge kwaliteit langer mee dan de budget versie. 

Veel high-end afzuigkappen die werken met recirculatie zijn van grote merken die soms zelfs design producten ontwerpen. Deze fabrikanten werken niet alleen met de beste koolstoffilters en zorgen niet alleen dat hun afzuigkap maximale werking heeft, maar gaan vaak ook langer mee. Het is daarom aan te bevelen om te investeren in een afzuigkap van een goed merk, zodat het product niet alleen nu geschikt is om de vieze luchtjes uit te keuken te filteren, maar ook om te voorkomen dat het apparaat over een jaar alweer moet vervangen.

Welke high end afzuigkap zonder slang moet ik kopen? 

Twijfel jij nog tussen alle verschillende afzuigkappen zonder slang? Ga dan voor een variant waarbij je zeker weet dat geurtjes goed uit keukens gefilterd worden, zodat de ruimte weer fris ruikt. Kies voor een betrouwbaar merk dat bekend staat om de kwaliteit, zodat je het apparaat lang kunt blijven gebruiken. Zo kan je uitstekend gebruik maken van een afzuigkap zonder luchtafvoer met recirculatie die geschikt is voor jouw keuken! 

Anderen lazen ook: