Het zwarte bakbeest – hoe werk je de tv weg?

Het zwarte bakbeest – hoe werk je de tv weg?

De meeste mensen vermaken zich ’s avonds met wat uurtje tv voordat ze naar bed gaan. Heerlijk vermaak, maar het meest van de tijd staat dit ‘meubelstuk’ er wat verloren bij. Overdag staat het scherm vaak op zwart en steekt het nogal lelijk af tegen jouw mooie meubels. Sfeer verhogend is zo’n beeldscherm niet te noemen. Opbergen dan maar?

Een televisie is niet bepaald een woningsieraad, maar toch staat dit bakbeest haast in elke huis prominent in de woonkamer. In de laatste decennia ’s hebben televisies heel wat centimeters van hun bips ingeleverd, maar zijn ze tegelijkertijd wél in de breedte toegenomen. Ondanks het nogal logge voorkomen van deze beeldschermen, staan ze vaak op A-locaties in het huis. Logisch. Vanuit elke hoek wil je je favoriete series of programma’s volgen. Maar kan het niet anders?

Tv kijken – wat schuift ‘t?

Zou het niet fijn zijn wanneer deze kijkdoos wat minder aanwezig is? Hier zijn enkele tips voor het opbergen van je televisie:

  • In een tijd van smart tv’s is het mogelijk een zogenaamde screensaver op je tv te plaatsen. Hang de kijkbuis aan de wand, plaats er mooie schilderijtjes en prenten omheen en laat de tv een natuurlijk onderdeel van deze kunstwand uitmaken.
  • Plaats de tv in een kleurvlak. Verf een gedeelte van een muur in de huiskamer donker en plaats je tv op een laag dressoir ertegenaan.  
  • Staat het ‘bakbeest’ al in een kast? Denk dat eens wat schuifdeuren voor je interieur kunnen doen. Een ideale oplossing is een kast met aan de ene kant ruimte voor accessoires en aan de andere kant ruimte voor je tv. Na het kijken van jouw favoriete serie schuif je de deur gewoon naar de andere zijde en staan je mooie spulletjes weer in het zicht.
  • Een andere optie is een oprolbaar televisiescherm. Schaf een beamer aan en hang een diascherm op die eenvoudig op te rollen is na je televisie-uurtje. Een voordeel van een diascherm is dat het weinig ruimte inneemt en dat je het scherm – afhankelijk van de grootte van je huiskamer – zo breed kunt maken als je wil.
  • Je tv inbouwen in de muur is ook een optie. Handig hierbij is dat je snoeren en ander apparatuur gemakkelijk kunt wegwerken. Klaar met tv kijken? Hang dan een schilderij of schuifbare fotolijst voor de opening en niemand vermoedt dat er een beeldbuis achter schuil gaat.

Anderen lazen ook: