Het kiezen van de perfecte fauteuil

Het kiezen van de perfecte fauteuil

Fauteuils zijn gestoffeerde stoelen waar je lekker in kan relaxen. Vaak komen ze voor in de woonkamer maar dat hoeft niet per se, ze zijn namelijk makkelijk neer te zetten op andere plekken omdat ze zo makkelijk te verplaatsen zijn. Wanneer je zoekt naar een fauteuil zijn er een aantal belangrijke zaken waar je rekening mee moet houden, zoals de kwaliteit en de stof. 

Toch kan het soms best lastig zijn om fauteuils toe te voegen aan je interieur. Het is namelijk niet zomaar een stoel en het kan soms nog best wat kosten. In dit blog gaan we in op de zaken waar je rekening mee moet houden bij het uitkiezen van de fauteuil die het best bij jou en je interieur past. 

Waar zet je de fauteuil neer

Het eerste waar je natuurlijk rekening mee moet houden is de plek waar je de fauteuil neerzet. Houd er rekening mee dat fauteuils veel ruimte innemen in je woonkamer. Wanneer je deze ruimte hebt, is een fauteuil ideaal of je moet bijvoorbeeld een ander meubelstuk vervangen. Wanneer je bepaald hebt waar je de fauteuil plaatst zijn er nog een aantal zaken waar je rekening mee moet houden.

Functionaliteit of decoratie

Het tweede waar je rekening mee moet houden is of je de fauteuil wil gebruiken als de perfecte plek om te relaxen of wil je het gebruiken als decoratie stuk? Of ga je voor beide? Er is veel mogelijk wanneer het aankomt op fauteuils. Sommige fauteuils zijn namelijk echt gemaakt om een decoratie stuk of collectors item te zijn en andere zijn gemaakt voor comfort. 

De kleur en het materiaal

Het is belangrijk dat de fauteuil je interieur complimenteert en niet alleen een lompe stoel is die je in je woonkamer hebt staan. Wanneer je werkt met een kleurenpallet is het handig en vanzelfsprekend dat je je fauteuil in een van deze kleuren wilt. Maar heb je wel eens nagedacht over een felle kleur die juist afsteekt bij de rest van je meubilair? Hiermee kan je de fauteuil juist de eyecatcher maken van je woonkamer. Daarnaast is het ook belangrijk dat je kiest voor het juiste materiaal. Wil je materiaal wat past bij je interieur of juist materiaal wat je prettig vindt zitten? Er zijn veel opties wanneer het over materiaal gaat, wat je hier het beste mee kan doen is de fauteuil uitproberen in de winkel of een expert te vragen die je hiermee kan helpen. 

Anderen lazen ook: