Het dekbedovertrek; de smaakmaker in de slaapkamer

Het dekbedovertrek; de smaakmaker in de slaapkamer

De slaapkamer is een ruimte waar je ongemerkt veel uurtjes doorbrengt. Een mooi interieur is dan zeker van toegevoegde waarde. Heb jij een perfect gestylede slaapkamer, maar geen bijpassend dekbedovertrek? Zonde! Een dekbedovertrek is namelijk de ultieme sfeermaker in het slaapvertrek. Een mooi dessin of intense kleur zorgt voor de spreekwoordelijke kers op de taart.

De landelijke slaapkamer

Heb jij een landelijk slaapkamerinterieur met tinten als wit, beige, off-white en beige? Een mooi dekbedovertrek in dezelfde stijl hoort hier natuurlijk bij. Kies voor een mooi geruit dekbedovertrek, een overtrek met een gebreid patroon of een effen dessin in een warme tint. Maak het plaatje compleet door accessoires toe te voegen en gebruik te maken van natuurlijke materialen zoals hout en jute. Je zult zien, met een mooi landelijk dekbedovertrek zorg je voor de ultieme sfeer!

Een modern slaapkamerinterieur

Is een strak interieur écht iets voor jou? Je kunt deze stijl natuurlijk met gemak doorvoeren in de slaapkamer. Kleuren als antraciet, grijs, wit en zwart horen hier helemaal thuis. Het kan lastig zijn om hier een mooi dekbedovertrek bij te kiezen. Wanneer je in hetzelfde kleurenpalet blijft oogt de kamer snel erg donker en somber. Ga daarom voor een accentkleur. Kies bijvoorbeeld voor blauw, bordeaux of donkergroen. Ook het materiaal speelt hierin een belangrijke rol. Ga je voor zacht katoen of juist het chique katoen-satijn met een subtiele glans? Het soort materiaal kan de sfeer in de slaapkamer versterken!

De Scandinavische stijl

De frisse, minimalistische stijl waarbij lichte tinten zoals wit de boventoon voeren is nog steeds razend populair. Het is een interieurstijl waarbij licht en ruimte belangrijk zijn. Daarnaast worden frisse kleuren met elkaar gecombineerd en zijn ook hierin natuurlijke materialen zoals hout een groot succes. Houd jij van deze stijl en heb jij dit ook in jouw slaapvertrek toegepast? Een mooi effen wit dekbedovertrek of eentje met een subtiel streeppatroon past hier perfect bij!

De laatste trends

Zit je niet echt vast aan één bepaalde stijl omdat je graag schuift en wisselt binnenshuis of gewoonweg je eigen stijl er op na houdt? Dat kan natuurlijk en dat is ook ontzettend leuk! Vooral wanneer je dit ook in de slaapkamer creëert, waar je voldoende mogelijkheden hebt om trends toe te passen. Met een dekbedovertrek kun je namelijk in een handomdraai voor een ‘trendy touch’ zorgen, zonder dat je de hele ruimte moet omgooien. Is een dierenprint ‘hot’ of ben jij wel te spreken over de zogenaamde ‘urban jungle’ trend? Kies een tof dekbedovertrek met de print naar keuze en klaar is Kees! Op Smulders Textiel worden populaire trends uitgelicht, waardoor je altijd up-to-date bent!

Anderen lazen ook: