Handige tips voor het uitbreiden van je huis

Handige tips voor het uitbreiden van je huis

Een aanbouw? Lees deze tips

Wil je jouw huis uitbreiden? Wanneer je een aanbouw zoals een veranda, serre of erker wilt plaatsen, heb je de optie om dit aan professionals uit te besteden. Echter kun je deze klussen ook zelf doen als je al een ervaren klusser bent. Maar waar moet je zoal aan denken als je jouw huis gaat uitbreiden? Bij een verbouwing heb je natuurlijk divers gereedschap nodig, zoals decoupeerzagen, hamers, boren en ander gereedschap. Maar dat is niet het enige. Wij hebben handige tips voor je op een rijtje gezet die je zeker niet mag vergeten bij het uitbreiden van je huis.

Koop materialen voordelig in

Zorg ervoor dat je op tijd jouw bouwmaterialen hebt. Denk aan machines zoals cirkelzagen en boormachines. bouwverlichting, kozijnen, bouwstenen, gereedschap, funderingsmateriaal, enzovoort. Je kunt deze materialen vaak voordelig inkopen bij de bouwmarkt. Je kunt zo ook precies zien wat je in handen hebt. Het is tevens mogelijk om jouw materialen online te bestellen. Zo kun je eenvoudig verschillende aanbiedingen met elkaar vergelijken. 

Zorg voor de juiste vergunning

Je kunt niet beginnen met het uitbreiden van je woning voordat je over de juiste vergunning beschikt. Deze is in veel gevallen verplicht en dien je aan te vragen bij de gemeente. Wanneer je niet over de juiste bouwvergunning beschikt of er geen hebt, zorgt dit ervoor dat je in de problemen komt tijdens de verbouwing.

Richt je op een goed ontwerp

Zorg ervoor dat je voordat je begint met verbouwen een duidelijk ontwerp hebt. Bedenk of je meer lichtinval wilt, meer ruimte of jouw woningwaarde wilt verhogen. Wanneer je jouw doel duidelijk hebt, is het ook eenvoudiger om een goed ontwerpplan te maken. Als je jouw hoofddoel weet, weet je ook wat er aan de orde moet komen bij je ontwerp. Wil je meer licht in huis, dan ga je voor grote ramen in je uitbouw. Wil je jouw woningwaarde verhogen, dan zorg je voor wat extra vierkante meters in huis.

Kies het juiste bouwmateriaal uit

Bedenk goed welk materiaal je precies als basis wenst voor jouw aanbouw. Wanneer je bijvoorbeeld voor hout kiest, kun je jouw serre een elegante en natuurlijke uitstraling geven. Wel moet je hout om de zoveel tijd onderhouden worden, maar minder dan materiaal zoals bijvoorbeeld kunststof. Kunststof is daarbij in diverse stijlen en uitvoeringen verkrijgbaar, heeft de hoogste isolatiewaarde en gaat tevens lang mee. Wij raden kunststof daarom zeker aan, maar bekijk goed waar je behoefte aan hebt en welke uitstraling je wilt creëren. 

Wij wensen je veel succes met het uitbreiden van je huis.

Anderen lazen ook: