Exit vs Bestway zwembaden: welke merk is het beste?

Exit vs Bestway zwembaden: welke merk is het beste?

Veel mensen willen wel een zwembad in de tuin. Als je kinderen hebt, kunnen zij er lekker in spelen en jijzelf kan ook heerlijk afkoelen of genieten met vrienden. Vroeger moest je dan een ingegraven zwembad hebben, maar dat is tegenwoordig gelukkig niet meer zo. Je kunt ook gewoon een opzetzwembad nemen. Deze zwembaden zijn heel stevig, duurzaam en bovendien handig op te zetten. Dit zorgt voor een toegankelijke optie voor veel mensen. Exit en Bestway zijn dan twee van de populaire opties. Uiteraard zijn allebei de merken bij de Zomerspecialist verkrijgbaar. Maar welke van deze twee is nou beter? We leggen ze voor je langs de meetlat. 

Sterkte van het frame

Allereerst kijken we naar de sterkte van het frame. Een zwembad van Exit heeft een duurzaam en zeer sterk frame, dat bovendien zorgt voor een goede stabiliteit en duurzaam is. Door de poedercoating van dit frame gaat het zwembad ook nog eens lang mee. De zwembaden van Bestway zijn gemaakt van een sterk en hoogwaardig frame met een Seal & Lock systeem, waardoor de stukken makkelijk aan elkaar te koppelen zijn. Deze zwembaden zijn zeer stabiel door de U-vormige steunen, waardoor je stevigheid en stabiliteit gegarandeerd hebt. Ook dit zwembad gaat daarom jarenlang mee. Beide merken scoren op dit gebied dus zeer goed.

Materiaal van het folie

Bij het kopen van een Exit zwembad horen we vaak dat men het materiaal van het folie zeer sterk vindt. Dit is gemaakt van PVC en polyester en bestaat uit maar liefst 3 lagen. Hierdoor gaan de zwembaden van Exit jarenlang mee en zijn ze prima geschikt voor intensief gebruik. De folie van Bestway doet hier echter amper voor onder. Ook dit is gemaakt van hoogwaardig materiaal dat je voorziet van langdurig zwemplezier. Een Exit zwembad opzetten is door de manier waarop het zwembad in elkaar zit zeer makkelijk, maar ook dat geldt voor de Bestway zwembaden. Qua materiaal en duurzaamheid zijn beide merken zeer goed.

De afvoermogelijkheden

Het zwembad opzetten is bij beide merken makkelijk en dat is mooi meegenomen, maar ze moeten natuurlijk ook weer worden afgebroken op een gegeven moment. Hierbij is het belangrijk dat de afvoer makkelijk en goed werkt. Ook dat is bij beide merken het geval.

Prijs-kwaliteitverhouding

De merken doen qua prijs weinig voor elkaar onder. Ze zitten in een vergelijkbaar segment en hebben allebei meerdere modellen en opties, in meerdere prijsklassen. Zo heb je bij Exit vier modellen, waarvan het Exit wood zwembad de meest populaire is. Met het kiezen van de maat en de accessoires kan het naar je wensen aanpassen. De prijs is hier uiteraard ook van afhankelijk. Voor de zwembaden van Bestway geldt hetzelfde. Ook hier heb je verschillende opties, groottes en keuzes qua accessoires. Bij beide merken is de kwaliteit die je krijgt ook zeer positief in verhouding tot de prijs. Hierover kunnen we dus niets negatiefs zeggen.

Beide merken zijn uiteraard bij De Zomerspecialist te koop. Zij helpen je graag verder met het uitzoeken van een geschikte optie!

Anderen lazen ook: