Een landelijke woonkeuken: alle voordelen op een rij

Een landelijke woonkeuken: alle voordelen op een rij

Veel mensen kiezen tegenwoordig voor een open woonkeuken. Een ruimte waar je kunt koken, eten en borrelen. Het is het hart van het huis waar iedereen graag samenkomt. Een woonkeuken is uiteraard verkrijgbaar in allerlei verschillende stijlen. Vandaag gaan we het hebben over de landelijke keuken en alle voordelen hiervan.

Het is geschikt voor grote families

Een landelijke woonkeuken is vaak ruim opgezet. Er wordt gebruik gemaakt van robuuste materialen die wel tegen een stootje kunnen. Denk aan een grote houten eettafel en een sterk aanrechtblad. Hierdoor is het een geschikte keuken voor grote families met kinderen.

Het staalt veel warmte uit

Bij de landelijke stijl zie je vooral veel warme kleuren terugkomen. Hierdoor heeft het geheel een warme en knusse uitstraling. Ben je van plan om zelf een landelijke woonkeuken te laten plaatsen? Zorg er dan voor dat de muren een bijpassende kleur hebben. Denk aan beige, taupe of een bruintint. Als je dit iets te saai vindt, kun je ook kiezen voor poeder roze of een diepe paarse kleur.

Je blijft in contact met de woonkamer

Een woonkeuken staat in dezelfde ruimte als de eetkamer en zithoek. Omdat er geen muur tussen zit blijf je makkelijk in contact met de hele verdieping. Dit is gezellig als er bezoek is, maar ook ontzettend handig als je de kinderen in de gaten wilt houden tijdens het koken.

Het oogt ruimtelijk

Door het gebruik van neutrale kleuren oogt een landelijke keuken heel ruimtelijk. Zeker als het mooi aansluit bij de rest van de kamer. Kies ervoor om de vloer helemaal door te laten lopen en geef ook de muren dezelfde kleur. Laat je daarnaast goed adviseren over de indeling van de woonkeuken. Neem een aantal foto’s en informatie over de afmetingen van jouw huidige keuken mee naar een keukenspeciaalzaak. Wellicht kun je ook overwegen om een tussenmuur te slopen of de keuken op een totaal andere plek te plaatsen.

Er is meer werkruimte en opbergruimte

In een ruime open keuken heb je veel meer werkruimte en opbergruimte. Je kunt het aanrechtblad vaak bereiken van meerdere kanten. Hierdoor kun je ook efficiënter omgaan met de opbergruimte. Maak eventueel extra planken aan de muur of koop een mooie kast die past bij de eetkamer. Hier kun je servies handig in opbergen.

Je kunt het mixen met andere stijlen

Een landelijke keuken kun je mixen met verschillende stijlen. Je kunt kiezen voor een klassieke variant of juist voor een moderne uitvoering. Dit jaar zie je de landelijke elementen ook vaak terugkomen in een industrieel interieur. Doe eens wat inspiratie op en bekijk wat het beste bij jou past.

Anderen lazen ook: