Een cinewall met haard is helemaal in

Een cinewall met haard is helemaal in

Sfeervol wonen? Wie wil dat nu niet. Ook bij Haardenexpert krijgen we regelmatig deze vraag. Welke haard zorgt nu voor de meeste sfeer en hoe plaats je de haard op de mooiste manier in de woonkamer. Kies je voor een opstelling met tv én haard ineen of is het voldoende om de haard centraal in de woning te presenteren en plaats je de tv ergens anders. Haardenadviseur Jurrian Dekkers geeft graag antwoord.

Jurrian Dekkers: “Voordat een klant overgaat tot aankoop van een haard is het belangrijk om te weten waar de haard moet worden geplaatst. Is het de woonkamer, keuken, badkamer of slaapkamer. Tegenwoordig is er van alles mogelijk en is het zeker niet meer vanzelfsprekend om alleen aan de woonkamer te denken. Echter bij een woonkamer ontstaat er vaak een dilemma. Want hoe zorg je er nu voor dat zowel de tv als haard een centrale plek krijgen in de woonkamer? Het antwoord is: de cinewall.”

Wat is een cinewall met haard?

Bij een cinewall met haard combineer je de haard en tv tot een totaal opstelling. In veel woningen is het namelijk lastig om twee unieke plekken te creëren waar de haard en tv moet komen. Door de samenvoeging ontstaat er juist meer ruimte voor een prachtige totaalpresentatie. 

Een cinewall is op heel veel verschillende manieren mogelijk. Je kunt hierbij denken aan een ombouw van vloer tot aan plafond met tv nis maar ook aan een opstelling waarbij er plek is voor opbergruimte. Bijvoorbeeld lades of kasten. Zo is de cinewall opstelling ook erg functioneel en kunt u het rondslingerende boek, de krant of andere spullen op een fijne manier opbergen in de woonkamer.  

Welke haard is het meest geschikt voor een cinewall?

Jurrian Dekkers: “Een elektrische haard of sfeerhaard is eigenlijk het meest geschikt voor een cinewall wandmeubel. In tegenstelling tot een gashaard of houtkachel hoeft u bij een elektrische haard geen rekening te houden met een rookkanaal of warmte-uitstoot. Hierdoor zijn er eigenlijk onbeperkt mogelijkheden qua opstelling en materiaal.”

Meer weten?

Neem eens een kijkje op de website van Haardenexpert en bekijk de verschillende mogelijkheden. Kijk goed wat u aanspreekt en geschikt is voor uw woning en laat u overtuigen door de voordelen van een cinewall.

Anderen lazen ook: