De voordelen van een kunststof kozijn

De voordelen van een kunststof kozijn

Een kunststof kozijn heeft veel te bieden. Het is onderhoudsarm en geschikt voor eigenlijk ieder soort kozijn en elk type glas. Dat betekent dus ook voor triple glas oftewel HR++, iets wat niet bij bijvoorbeeld houten kozijnen mogelijk is. Doordat er veel verschillende mogelijkheden zijn in toepasbaarheid en praktische zaken is het kiezen voor dit type kozijnen eigenlijk bijna vanzelfsprekend. Bijna niet van hout te onderscheiden of super strak, makkelijk in onderhoud en lekker isolerend waardoor je ook nog eens duurzaam bezig bent. Het zijn meer dan voldoende redenen om voor een kunststof kozijn te kiezen die wat prijs betreft ook nog eens concurrerend is met een traditioneel kozijn.

Maximaal gebruiksgemak

Door de verschillende uitvoeringen standaard of op maat gemaakt, past een kunststof kozijn altijd. De dikte van het kozijn kan zelfs driedubbel glas dragen in tegenstelling tot houten kozijnen die vaak niet diep genoeg zijn. Ventilatieroosters kunnen toegepast worden waardoor je altijd verzekerd bent frisse lucht zonder dat het raam hoeft open te staan.
Er zijn legio mogelijkheden ten aanzien van gebruiksgemak. Wil je een vast raam, een raam dat alleen opendraait of alleen kiept, of allebei. Meerdere variaties binnen een kozijn is ook mogelijk wanneer je een kozijn nodig hebt dat uit twee of meer raamdelen bestaat. De combinaties zijn bijna oneindig, een onweerlegbaar voordeel van een kunststof kozijn.

Isolerende werking en uitvoeringen

Dubbel glas heeft al een isolerende werking maar driedubbel glas nog eens zoveel. Doordat er een gas tussen de verschillende glaslagen is gespoten neemt de isolatiewaarde bij driedubbel glas nog verder toe. Doordat het kozijn van kunststof is gaat er een vochtwerende werking vanuit want er is geen vocht wat in kozijnen trekt of houtrot wat een vochtige omgeving veroorzaakt.
Zowel bij dubbel als driedubbel glas is het als extra mogelijk een raamverdeling te krijgen door middel van roedes die tussen de glaslagen geplaatst worden. Ook kun je een matte ruit toevoegen. Bij dubbel glas zal die ruit aan de buitenkant en bij triple glas in het midden geplaatst zitten.

Kleuren en uitvoeringen

Ook bij panden waarbij in eerste instantie aan houten kozijnen wordt gedacht is een kunststof kozijn een goede oplossing. Een kunststof kozijn is te verkrijgen met een houtnerf waardoor het op het oog niet van echt hout te onderscheiden is. Er is een ruime keus in kleuren waardoor de uitstraling van het kunststof kozijn minstens zo goed passend is. Liever een kleur aan de buitenkant en fris wit aan de binnenkant of net andersom? Het kan allemaal, zelfs de kruk wordt in kleur meegeleverd. Verder zijn er zelfs kunststof kozijnen verkrijgbaar met roedeverdeling. Charme gecombineerd met duurzaamheid.

Onderhoud

Het onderhoud van een kunststof kozijn is eenvoudig. Een vochtig doekje erover tegelijkertijd als je de ramen wast is eigenlijk voldoende. Gebruik een zacht doekje voor het nadrogen zodat er geen krassen ontstaan. Wil je het kunststof kozijn eens in het jaar in de was zetten dan kan dat maar is niet echt noodzakelijk. Zorg er wel voor dat de scharnieren op zijn tijd een druppeltje olie krijgen. Op die manier voorkom je voortijdige slijtage en problemen met openen en sluiten.

Anderen lazen ook: