De voordelen van LED plafondlampen

De voordelen van LED plafondlampen

Ben jij nog niet overgestapt op LED verlichting? Dan is het nu de hoogste tijd! Deze lampen hebben namelijk erg veel voordelen. Wij bespreken alle positieve punten in dit artikel.

LED verlichting is energiezuinig

Met LED verlichting kun je veel energie besparen. Deze verandering zie je natuurlijk ook op een positieve manier terug op de energierekening. Verwissel een spaarlamp voor een LED lamp en je bespaart gemiddeld zo’n 50%. Dat is altijd leuk meegenomen.

LED verlichting heeft een lange levensduur

LED lampen gaan veel langer mee dan gloei- of spaarlampen. We gaan uit van een gemiddelde levensduur van 15 jaar (50.000 branduren). Let op: de verlichting gaat langer mee in een koude omgeving dan in een warme omgeving.

LED plafondlampen zijn verkrijgbaar in allerlei stijlen

Deze vorm van verlichting is verkrijgbaar in allerlei stijlen, kleuren en materialen. Van een modern design tot een industriële look. Van een grote ronde plafondlamp tot kleine verstelbare spots. LED verlichting is geschikt voor elke ruimte in jouw huis. Kijk zeker eens naar de verschillende LED plafondlampen van Directlampen voor wat meer inspiratie en informatie.

LED lampen worden niet heet

Heb je je vingers wel eens verbrand aan een hete lamp? Dat is met LED verlichting verleden tijd. Deze lampen worden namelijk helemaal niet zo warm. Dit is niet alleen handiger, maar ook veel veiliger.

LED verlichting heeft geen opwarmtijd

Een lange opwarmtijd is vaak een grote frustratie bij spaarlampen. Ook dit probleem heb je niet als je overstapt op LED plafondlampen. De lamp brandt meteen op vol vermogen zodra je het aanzet. Dit is ideaal als je snel iets moet pakken en direct licht nodig hebt in een kamer.

LED lampen zijn erg sterk

LED lampen zijn over het algemeen veel sterker dan spaarlampen, gloeilampen of halogeenlampen. Ze zijn schokbestendig waardoor ze minder snel kapot gaan. Dit maakt LED verlichting een hele goede investering.

LED verlichting is vaak dimbaar

Veel LED plafondlampen zijn dimbaar. Deze informatie kun je altijd terugvinden op de verpakking van de lamp of in de omschrijving op een website. Dimbare plafondlampen zijn erg geschikt voor in de woonkamer of slaapkamer. Je kunt eenvoudig afwisselen tussen functioneel fel licht en zacht licht voor meer sfeer.

LED verlichting kun je koppelen aan apps

Sommige LED lampen zijn zelfs geschikt om te koppelen aan een app. Hiermee kun je alle verlichting vanuit je luie stoel bedienen. Je hebt alleen een smartphone of tablet nodig om het slimme systeem te installeren.

Anderen lazen ook: